Sign Up

Sign In

پژوهشگران دریافته‌اند کم‌محلی کردن به شریک زندگی درنتیجه‌ی نگاه کردن به تلفن همراه، نتایج زیانباری را برای زندگی متاهلی به همراه دارد.

امروزه با فراگیر شدن تلفن‌های همراه، نگاه کردن به صفحه نمایش گوشی هوشمند و احیانا خواندن پیام‌ها یا پست‌های شبکه‌‌های اجتماعی به عادتی رایج برای بسیاری افراد تبدیل شده است. اکنون محققان می‌گویند این عادت می‌تواند نتایجی زیان‌آور برای زندگی مشترک به همراه داشته باشد.

یافته‌های یک تحقیق که در دانشگاه عمر حالیص دمیر نیغده در ترکیه انجام شده است نشان می‌دهد زوج‌های متاهلی که به طور منظم درگیر نگاه کردن به موبایل‌هایشان هستند، نسبت به زوج‌هایی که این کار را نمی‌کنند، رضایت کمتری از ازدواج خود دارند.

اختراع تلفن‌های هوشمند منجر به ظهور رفتارهایی شده است که قبلاً در نژاد بشر سابقه نداشته است. برای مثال در تاریخچه حضور انسان در کره زمین هرگز گزارش نشده بود که عموم مردم اینچنین همواره به یک دستگاه خارجی چسبیده باشند.

جامعه‌شناسان پیشتر دریافته بودند که به وجود آمدن چنین عادت نوینی، باعث ایجاد تغییرات در رفتار انسان‌ها شده است. با گوشی‌های همراه برخی از مردم کمتر احساس تنهایی می‌کنند چرا که همیشه «وصل هستند»، در حالی که بقیه بیشتر احساس انزوا می‌کنند زیرا به نظر می‌رسد هیچوقت به طور مستقیم با کسی در ارتباط نیستند.

در سال‌های اخیر یک واژه جدید نیز برای توصیف حالات تازه در رابطه با استفاده از تلفن همراه ابداع شده است.

کلمه «فوبینگ» یا «کم‌محلی کردن به خاطر گوشی همراه» (که در انگلیسی از ترکیب دو واژه phone و snubbing ساخته شده است) حالتی را توصیف می‌کند که در آن یک فرد صحبت خود با دیگران را قطع می‌کند تا به صفحه گوشی همراه خود نگاه کند یا پیامکی را جواب دهد.

محققان در این مطالعه ۷۱۲ زوج متشکل از زن و مرد را که میانگین سنی ۳۷ سال داشتند مورد مطالعه قرار دادند. آنان دریافتند زوج‌هایی که در خانه خود بیشتر شاهد «فوبینگ» بودند، رضایت کمتری از زندگی متاهلی خود داشتند.

پژوهشگران می‌گویند چنین یافته‌ای منطقی است چرا که افراد معمولاً وقتی نادیده گرفته می‌‌شوند، واکنش خوبی نشان نمی‌دهند.

به گفته آنان این مشکل البته راه چاره آسانی دارد: زوج‌های متاهل می‌توانند سعی کنند تلفن‌های خود را بیشتر خاموش نگه دارند یا حداقل کمتر آنها را در دست بگیرند.

نادیده گرفته شدن احساسات و نیازها

بی توجهی به احساسات و نیازها می تواند در طول زمان وارد هر رابطه ای شود. حتی در روابط سالم و بلند مدت، معمولا هم زنان و هم مردان در زمان خاصی احساس بی توجهی و نادیده گرفته شدن می کنند. وقتی دونفر برای مدت طولانی باهم هستند، ممکن است شروع به بدیهی گرفتن یکدیگر بکنند. شاید آن ها به حضور طرف مقابل عادت کنند. درحالی که این رویه هر از گاهی عادی است، اما اگر نادیده گرفته شدن جدی و بلند مدت شود می تواند برای رابطه مضر باشد.

احساس نادیده گرفته شدن در یک رابطه طبیعی است یا خیر؟

با گذشت زمان در یک رابطه، برای ما آسان است که نسبت به شرکای خود کمتر توجه کنیم و احساسات آن ها را بدیهی بدانیم. اما بی توجهی و نادیده گرفته شدن در یک رابطه فقط باعث نمی‌شود یک فرد احساس تنهایی کندِ بلکه می‌تواند به طرف مقابل القا کند که آدم دوست داشتنی نیست و همه مشکل از خود او است.

اگرچه در یک رابطه مشکلات زیادی ممکن است وجود داشته باشد و این مشکلات موجب قهر و بی توجهی شود، اما نمی‌توان گفت که این اتفاق برای مدت زمان طولانی نیز همچنان طبیعی است. اگر به طور مداوم این احساس نادیده گرفته شدن را دارید، این بدان معنا است که شما و شریک زندگی تان آن طور که باید ارتباط برقرار نمی کنید. این عدم ارتباط همراه با نادیده گرفته شدن می تواند منجر به طلاق عاطفی، افسردگی، کمبود اعتماد به نفس، خیانت، انحراف اخلاقی، اعتیاد و… شود.

نشانه های نادیده گرفته شدن احساسات توسط همسر

بی توجهی اشکال مختلفی دارد. عدم توجه همسرتان به آنچه می گویید یا احساسی که نسبت به چیزی دارید و حتی سکوت و بی توجهی که در عصبانیت و دعوا ها از خود نشان می دهد می تواند از نشانه های رایج نادیده گرفته شدن باشد. علائم دیگری که می تواند نشان دهد که شما از نظر عاطفی نادیده گرفته می شوید به شرح زیر است.

  • شما انتخاب می کنید که با یک دوست یا خانواده در مورد احساسات یا مشکلات خود به جای شریک زندگی تان صحبت کنید
  • احساس می کنید در رابطه خود تنها هستید
  • شما نمی خواهید با شریک زندگی خود به رویدادهای اجتماعی یا جمع های خانوادگی بروید
  • شما ترجیح می دهید زمان‌تان را به تنهایی بگذرانید تا اینکه با شریک‌تان باشید
  • وقتی درمورد احساسات یا مسائل مربوط به رابطه تان صحبت می کنید، شریک زندگی شما خاموش است یا کناره گیری می کند
  • وقتی با شریک زندگی تان هستید احساس می کنید که به او تعلق ندارید

اگر بیش از یکی از موقعیت های بالا را تجربه می کنید، احتما زیادی وجود دارد که در معرض نادیده گرفته شدن احساسات و عواطف توسط همسر تان باشید.

دلایل نادیده گرفته شدن احساسات و عواطف توسط همسر

معمولا نادیده گرفته شدن توسط همسر واکنشی به یک مشکل اساسی در یک رابطه است. این مشکل می تواند هر چیزی باشد، مثل انباشته شدن اختلافات جزئی. با این حال، همیشه دلیل یک مشکل در خود رابطه نیست. اگر شوهرتان شما را نادیده می‌گیرد یا شروع به رفتار متفاوتی می کند، ممکن است در تلاش برای دستیابی به فضای آرام و شخصی خود باشد. این امر به ویژه در صورت داشتن فرزندان خردسال یا شرایط کاری سخت محتمل تر است.

برای مثال، ممکن است همسرتان درمورد کار، پول، یک ایده یا سایر اتفاقات زندگی استرس زیادی داشته باشد و احساس می کند که انرژی لازم برای حفظ رابطه با صبر و توجهی که درحال حاضر شایسته آن هستید را ندارد. همچنین ممکن است نادیده گرفته شدن احساسات توسط همسر علائم یک بیماری روانی باشد که ممکن است بر رفتار آن ها تأثیر بگذارد.

بنابراین سعی کنید که مشکل را شخصی نکنید، ایراد از شما نیست، فکر نکنید که دیگر رابطه تان به روال عادی بر نمی گردد. به طور کلی اقداماتی وجود دارد که می توانید برای بهبود وضعیت خود انجام دهید. و به این رویه نادیده گرفتن شدن احساسات توسط همسر تان پایان دهید.

منبع: euronews

برای مطالعه بیشتر

Scroll to Top